Midnight Voices
THE PETE ATKIN WEB FORUMRSS
Welcome, Guest. Please Login or Register.
This page loaded: 19.11.17 at 08:16 UK
PA
HOME
Pete Atkin home page
MV Home | Short | Help | Search | Members | Login | Register | Shop | PA Home
Midnight Voices Problem with 'new' notification?
   Midnight Voices
   Atkin admin
   Tech
(Moderator: Snoopy)
   Problem with 'new' notification?
« Previous thread | Next thread »
Pages: 1   Start of Thread | Latest Post Reply | Notify of replies | Send Thread | Print
   Author  Thread: Problem with 'new' notification?  (Read 2272 times)
Secret Drinker
MV Fixture
****



Paul Gunningham, MoM

   

Posts: 207
Problem with 'new' notification?
« : 19.11.04 at 10:01 »
Quote

I've noticed that I often enter a section (forum) of MV which is not highlighted as having anything new in it (by the biggish red 'MV' image on the home page), but when I enter the forum I can see several threads highlighted as 'new' (with the small red image 'new.gif'). When I look at these supposedly new threads there appears to be nothing in them I haven't seen before, and all the messages in the thread bear 'old' dates - sometimes the latest posting in such a thread being several weeks ago. I conclude that somehow the 'newness' of the thread is being reset wrongly. Is this a known problem - has anyone else experienced it?
 
Cheers
 
Paul
IP logged

Staving off the pressure... by drinking real ale
S J Birkill
MV Administrator
*****



just a sensible reserve

   

Posts: 602
Re: Problem with 'new' notification?
« Reply #1: 19.11.04 at 10:19 »
Quote

I believe the 'new' flag for each board (forum) is reset only when you call that board's index. If you've followed a different route, for instance if you've kept up to date with a board by jumping direct into its threads from the 'most recent posts' lists, the board as a whole remains 'unvisited'. It's a feature. Smiley
 
Steve
IP logged
Secret Drinker
MV Fixture
****



Paul Gunningham, MoM

   

Posts: 207
Re: Problem with 'new' notification?
« Reply #2: 19.11.04 at 13:05 »
Quote

on 19.11.04 at 10:19, S J Birkill wrote:
I believe the 'new' flag for each board (forum) is reset only when you call that board's index. If you've followed a different route, for instance if you've kept up to date with a board by jumping direct into its threads from the 'most recent posts' lists, the board as a whole remains 'unvisited'. It's a feature. Smiley

 
Thanks for the reply, Steve, but I'm not 100% convinced yet! I nearly always go into a board from the home page, by clicking on the board itself instead of looking at the 'most recent posts' list (although I admit I've used the latter a few times - but I do mean a very small number - I don't often look at the list at all). Until recently I thought the 'new' flagging was working perfectly OK, but now I find that it seems a bit suspect.
 
Just now, to get here, I went to the MV home page, and nothing was highlighted on that (i.e. the 'MV' images were all blue) indicating there was nothing new to look at (ignoring the 'recent posts' list). I entered this board anyway, and there are several threads highlighted by the red 'new.gif' image, some of which have latest posts from a while back, which I'm pretty certain I've read. (Of course your response above was also correctly highlighted as new, too.)
 
So it seems that sometimes I'm not always being told of new threads on the home page (again, ignoring the recent posts list); and sometimes old threads are re-marked as new for no obvious reason (to me, anyway).
 
It's not a big problem, but something seems to have happened recently to make the old/new indications a bit less reliable than they were before. I thought I'd mention it - maybe it's something that's happened at my end though?
 
Cheers
 
Paul
IP logged

Staving off the pressure... by drinking real ale
Jon Philpot
MV Friend
**




   

Posts: 20
Re: Problem with 'new' notification?
« Reply #3: 19.11.04 at 20:01 »
Quote

There definitely seems to be a problem - I've just come onto the 'Tech' list and found the bottom 10 threads marked as 'new' - even though the last post was months ago. It's easy to ignore them though!
Jon
IP logged
S J Birkill
MV Administrator
*****



just a sensible reserve

   

Posts: 602
Re: Problem with 'new' notification?
« Reply #4: 19.11.04 at 20:58 »
Quote

on 19.11.04 at 20:01, Jon Philpot wrote:
I've just come onto the 'Tech' list and found the bottom 10 threads marked as 'new' - even though the last post was months ago.

This is a different issue: the user logs on the server expire after 90 days, so old threads will become 'new'. You can easily reset these using the "Mark all posts as read" option on the board index page.
 
However, since this seems to be causing concern, I'll increase the log lifetime to 365 days, with effect from today -- can't apply it retrospectively.
 
Steve
IP logged
Jon Philpot
MV Friend
**




   

Posts: 20
Re: Problem with 'new' notification?
« Reply #5: 21.11.04 at 18:17 »
Quote

Thanks Steve - excellent service!
Jon
IP logged
Pages: 1    Start of Thread | Latest Post Reply | Notify of replies | Send Thread | Print
Return to Top « Previous thread | Next thread »
MV Home | Short | Help | Search | Members | Login | Register | Shop | PA Home
Midnight Voices is not responsible for comments made by its members. All opinions expressed are entirely those of their authors.
Midnight Voices » Powered by YaBB 1 Gold - SP 1.3.1!
YaBB 2000-2003. All Rights Reserved.